4 sorters kakor
1. Chokladmuffins
100 g margarin eller smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100- 200g grovhackad mörk blockchoklad
100 g margarin eller smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100- 200g grovhackad mörk blockchoklad
* Smält matfett och låt det kalna.
* Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt de övriga ingredienserna.
* Tillsätt tillsist matfettet.
* Fördela smeten i muffinsformar ca 3/4 upp.
* Putta ner chokladbitarna i varje muffinsform ca 2-3 bitar per muffins.
* Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
* Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt de övriga ingredienserna.
* Tillsätt tillsist matfettet.
* Fördela smeten i muffinsformar ca 3/4 upp.
* Putta ner chokladbitarna i varje muffinsform ca 2-3 bitar per muffins.
* Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
2. Äppelmuffins
125 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde eller mjölk
1-2 äpplen skurna i tunna skivor
0,5 - 1 tsk kanel + 1 msk socker
125 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde eller mjölk
1-2 äpplen skurna i tunna skivor
0,5 - 1 tsk kanel + 1 msk socker
* Rör matfett och socker pösigt.
* Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
* Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
* Tillsätt vätskan.
* Fördela smeten i muffinsformar ca 3/4 upp.
* Stck ner äppelskivorna i varje muffinsform och strö över kanelen och sockret.
* Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 min.
* Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
* Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
* Tillsätt vätskan.
* Fördela smeten i muffinsformar ca 3/4 upp.
* Stck ner äppelskivorna i varje muffinsform och strö över kanelen och sockret.
* Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 min.
3. Shackrutor
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g rumsvarmt margarin eller smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g rumsvarmt margarin eller smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
* Blanda mjöl socker och matfett till en smet och dela den i två delar.
* Blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.
* Rulla ut degen i fyra jämna längder och lägg en ljus bredvid en mörk i 2 lager.
* Tryck dem helt lätt och lägg dem därefter kallt en stund.
* Skär 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper.
* Grädda i ugnen ca 10 min.
* Blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.
* Rulla ut degen i fyra jämna längder och lägg en ljus bredvid en mörk i 2 lager.
* Tryck dem helt lätt och lägg dem därefter kallt en stund.
* Skär 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper.
* Grädda i ugnen ca 10 min.
4. Havre- och kokoskakor
3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl kokos
150g smör
3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl kokos
150g smör
* Blanda havregyn, socker och kokos i en skål.
* Smält matfett och häll det dirkt över blandningen.
* Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ på plåt.
* Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
* Smält matfett och häll det dirkt över blandningen.
* Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ på plåt.
* Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Kommentarer
Trackback