USA 2

Big bend nationalpark, Texas

Goblin valley, Utah

 

Rainbow row, San Fransisco, California

 

San rafael swell, Utah

 

San Fransisco, Californien

Gruene, Texas

 

Bryce Amphitheater, Bryce nationalpark, Utah

 

Charlestown, South Carolina

 

Crater lake nationalpark, Oregon

 

Great sand dunes nationalpark, Colorado

 

The "subway", Zion nationalpark, Utah

 

Angels landing, Zion nationalpark, Utah

 

Arches nationalpark, Utah

 

Grand Canyon Norra sidan, Arizona


Gruene, Texas

 

New Orleans, Louisiana

Nepal 2


På väg mot Everest Basecamp

Gokyo, Everest regionen

Lukla

 

Aptemplet, Kathmandu

Gokyo, Everest regionen

 

Poonhill, Annapurna regionen

 

Chitwan nationalpark

 

På väg ner från Everest Basecamp

 

The world peace pagoda, Pokhara

Everest Basecamp 5400m

 

På väg mot Annapurna Basecamp

 

Soluppgång Poonhill, Annapurna regionen

 

Chitwan nationalpark

 

Tadapani, Annapurna regionen

 

Annapurna regionen

 

Kathmandu

Indien 2


Jodhpur

 

Holy festival, Pushkar

 

Pushkar

 

Gangesfloden, Varanasi

 

Taj Mahal, Agra

 

Goa

 

Tågresa mellan Agra och Varanasi

 

Varanasi

 

Pushkar

 

Varanasi

 

Hanumantemple, Hampi

 

Solnedgång, Hampi


Tibet

Sera monastery

 

Jokhang monastery, Lhasa


Lake Yamdrok-tso

 

The Potala monastery, Lhasa

 

Lake Yamdrok-tso

 

Ganden monastery

 

The Himalayas

 

Gyantse kumbum

 

Ganden monastery

 

Ganden monastery

 

Glaciär, södra Tibet

 

The Sera monastery

 

Ganden monastery

 

Södra Tibet

 

Gyantse Dzong

 

Lake Yamdruk-tso


Storbritannien

River Themes, London, England

 

Stuga, Skottland

 

Yorkshire, England

 

Slottsruiner, Bangor, Wales

 

Yorkshire. England

Stuga, Skottland

 

Stonehenge, England

 

Under vandring i Skottland

 

Buckingham Palace, London, England

 

Under vandring i Skottland

 

English breakfast

 

Queen Vicoria memorial staty utanför Buckingham Palace, London, England

 

Under vandring i Skottland

Yorkshire, England

 

Big Ben, London, England

Nepal 1


Gokyo, Everest regionen


Chitwan nationalpark

 

Mt Everest

 

Från Jiri till Everest basecamp


Namche Bazaar, Everest regionen

 

Chitwan nationalpark

 

Everest regionen

 

Tempel, Kathmandu

 

Poon Hill, Annapurna regionen

Yak, Everest regionen

 

Chitwan Nationalpark

 

Mountain goat, Everest regionen

 

Bergstopp, Annapurna regionen

 

Chitwan nationalpark

 

Annapurna basecamp 4130m


Indien 1

 

Torkad Chilifrukt, Jaisalmer, Rajasthan

 

Taj Mahal, Agra

 

Hinduiska gudar, Hampi

 

Lotus hostel, Pushkar

 

Jalebis (Indiskt snacks), New Delhi

 

Schackspel, Hampi

Holy festival, Pushkar

 

Öken, Rajasthan

 

Chilifrukter torkar i Varanasi

 

Hampi

 

Golden palace, Amritsar

 

Solnedgång, Hampi

 

Jodhpur

 

Apa, Pushkar

 

solnedgång, Varanasi


Kina

Kanas nationalpark

 

Glaciärer, Pamirmountains

 

Terracotta warriors, Xi'an

 

Tashkuram

 

Kanas nationalpak

 

lake Karikul

 

Kinesiska muren

 

Kanas nationalpark

 

Kinesiskt humor eller okunskap

 

Vandring i Pamirmountains

 

Karakorumhighway (Kina till Pakistan)

 

Terracotta warriors, Xi'an

 

Kanas nationalpark

 

By vid lake Karikul

 

Kashgar

 

Tashkuram


Bästa äppelkakan



75 g smör
0,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4-5 grovrivna äpplen
1 dl socker
1 ägg
2 dl naturell yougurt
1,5 tsk kanel
4 msk hackade mandlar

* Väm ugnen till 200°.
* Rör ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver och tryck ut degen i en rund bakform ca 23 cm i diameter.
* Blanda resten av ingredienserna och bred ut över degen.
* Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
* Servera ev. med en klick grädde eller vaniljsås.

Dajmpaj

2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g rumsvarmt smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim


* Sätt ugnen på 150 grader.
* Rör ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg.
* Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
* Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt.
* Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
* Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
* Servera med en klick vispad grädde.

Fransk Chokladtryffel

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao

* Koka upp grädde och smör i en kastrull och rör under tiden så att smöret smälter.
* Ta kastrullen från värmen.
* Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden och låt den smälta.
* Rör i konjaken.
* Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim.
* Tag upp lagom stora bitar och rulla de i kakor samtidigt som du formar dem till fykanter.
* Förvara i kylen alt frysen beroende på konsistens.

Sylt- och mintchokladgrottor

1. Syltgrottor

200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl marsanpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Hallonsylt

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Rör ihop mjöl och socker pösigt.
* Blanda ihop de torra ingredienserna (vaniljsocker, vetemjöl & bakpulver) och tillsätt detta.
* Lägg degen på mjölad yta, förslagsvis ett bakbord.
* Rulla ut degen till en längd och skär den i 20-30 likstora bitar (beroende på hur stora du vill ha dem).
* Forma till bollar och gör en liten grop med tummen i mitten på varje där du sedan lägger sylten.
* Lägg kakorna på en bakplåtspapperklädd plåt grädda i ca 15 minuter.

2. Mintchokladgrottor

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g kallt smör
1/2 - 1 msk kallt vatten
50 g mörk choklad
Några droppar mint

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
* Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
* Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
* Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt vila minst en timme.
* Rulla degen till små bollar och gör en liten grop i varje boll innan du sätter in dom i ugnen i ca 10 min.
* När kakorna har svalnat smält chokladen och blanda i minten. Skeda sen upp en klick mintchoklad i varje kaka.


Frusen bärdessert


400 g philadelphiaost
200 g kesella eller gräddfil
1/2 dl florsocker
4–5 konserverade persikohalvor
250 g jordgubbar
250 g hallon
ev citronmeliss till garnering

* Rör ihop cream cheese, kesella och florsocker till en slät kräm.
* Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon i krämen.
* Häll ner krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie.
* Låt stå i frysen i ca 3 timmar eller tills den är helt fryst.
* Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering.
* Stjälp upp tårtan på ett fat och garnera gärna med lite bär och citronmelissblad.

Centralamerika

Volcano Pacaya, Guatemala

Panama city, Panama

Lunch, Guatemala

Maya ruiner, Tulum, Mexico

isla de ometepe, Nicaragua

Grönsaksmarknad, Antikva, Guatemala

Copan ruinas, Honduras

Solnedgång över Grenada, Nicaragua

Panama city, Panama

Karibiska havet, Tulum, Mexico

Soluppgång över Tikals mayaruiner, Guatemala

Grönsaks marknad, Masaya, Nicaragua

Copan ruinas, Honduras

Panama city, Panama

Antikva, Guatemala

Lake Atitlan, Guatemala

Limepaj med marängtäcke

 


½ -1 dl havregryn
3½ dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt

Fyllning:
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl strösocker
4 limefrukter, det rivna skalet och saften

Maräng:
4 äggvitor
1½ dl strösocker

* Kör havregryn, mjöl, smör och salt i en matberedare till en smidig deg.
* Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca  10 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader i ugnen.
* Vispa ingredienserna till fyllningen och häll i det gräddade pajskalet.
* Grädda pajen i ca 25-30 minuter.
* Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Vispa i strösockret gradvis.
* Bred marängen över pajen och grädda i ytterligare 10 minuter.
* Låt svalna innan servering.


Min profilbild
RSS 2.0