Dajmpaj
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g rumsvarmt smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim
* Sätt ugnen på 150 grader.
* Rör ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg.
* Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
* Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt.
* Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
* Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
* Rör ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg.
* Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
* Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt.
* Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
* Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
* Servera med en klick vispad grädde.
Kommentarer
Trackback