Fransk Chokladtryffel
1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70% kakaohalt
2 msk konjak eller likör
kakao
* Koka upp grädde och smör i en kastrull och rör under tiden så att smöret smälter.
* Ta kastrullen från värmen.
* Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden och låt den smälta.
* Rör i konjaken.
* Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim.
* Tag upp lagom stora bitar och rulla de i kakor samtidigt som du formar dem till fykanter.
* Förvara i kylen alt frysen beroende på konsistens.
* Ta kastrullen från värmen.
* Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden och låt den smälta.
* Rör i konjaken.
* Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim.
* Tag upp lagom stora bitar och rulla de i kakor samtidigt som du formar dem till fykanter.
* Förvara i kylen alt frysen beroende på konsistens.
Kommentarer
Trackback