Limepaj med marängtäcke
½ -1 dl havregryn
3½ dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt
Fyllning:
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl strösocker
4 limefrukter, det rivna skalet och saften
Maräng:
4 äggvitor
1½ dl strösocker
* Kör havregryn, mjöl, smör och salt i en matberedare till en smidig deg.
* Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader i ugnen.
* Vispa ingredienserna till fyllningen och häll i det gräddade pajskalet.
* Grädda pajen i ca 25-30 minuter.
* Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Vispa i strösockret gradvis.
* Bred marängen över pajen och grädda i ytterligare 10 minuter.
* Låt svalna innan servering.
Kommentarer
Trackback