Rabarberkaka med mandelmassa
2 dl socker
125 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
3/4 mjölk eller vatten
100g mandelmassa
2-3 rabarber
smör
kanel
2-3 msk farinsocker
125 g smör
3 ägg
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
3/4 mjölk eller vatten
100g mandelmassa
2-3 rabarber
smör
kanel
2-3 msk farinsocker
* Vispa socker med smält men avsvalnat smör.
* Rör i äggen, ett i taget tills smeten blir riktigt pösig.
* Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
* Rör även i vatten eller mjölk.
* Sist men inte minst blanda i mandelmassa.
* Skiva rabarbern i lagom stora bitar, stek dem några minuter i smör , kanel och farin socker, låt svalna något.
* Smöra och bröa en form.
* Varva smet och rabarberblandningen, börja och sluta med smet.
* Grädda kakan 30-40 min i 175 grader.
Kommentarer
Trackback