Saffranssnurror med vit choklad och pinjenötter
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar saffran, ca 1 g
1 dl strösocker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
1 dl pinjenötter
100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar saffran, ca 1 g
1 dl strösocker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
1 dl pinjenötter
* Smöret smältes och värms med mjölken, tillsätt saffran, till fingervramt.
* Häll degspadet över den smulade jästen och tillsätt salt och socker.
* Rör tills jästen löst sig.
* Tillsätt vetemjöl och jäs till dubbel storlek.
* Kavla ut en rektangel och bred över fyllningen.
* Vik degen dubbel och skär smala remsor, forma till knutar eller önskad form.
* Jäs ca 20 min
* Grädda i 225° ca 10-12 min.
* Låt svalna ch sikta florsocker över.
* Häll degspadet över den smulade jästen och tillsätt salt och socker.
* Rör tills jästen löst sig.
* Tillsätt vetemjöl och jäs till dubbel storlek.
* Kavla ut en rektangel och bred över fyllningen.
* Vik degen dubbel och skär smala remsor, forma till knutar eller önskad form.
* Jäs ca 20 min
* Grädda i 225° ca 10-12 min.
* Låt svalna ch sikta florsocker över.
Kommentarer
Trackback