Sylt- och mintchokladgrottor

1. Syltgrottor

200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl marsanpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Hallonsylt

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Rör ihop mjöl och socker pösigt.
* Blanda ihop de torra ingredienserna (vaniljsocker, vetemjöl & bakpulver) och tillsätt detta.
* Lägg degen på mjölad yta, förslagsvis ett bakbord.
* Rulla ut degen till en längd och skär den i 20-30 likstora bitar (beroende på hur stora du vill ha dem).
* Forma till bollar och gör en liten grop med tummen i mitten på varje där du sedan lägger sylten.
* Lägg kakorna på en bakplåtspapperklädd plåt grädda i ca 15 minuter.

2. Mintchokladgrottor

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g kallt smör
1/2 - 1 msk kallt vatten
50 g mörk choklad
Några droppar mint

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
* Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
* Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
* Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt vila minst en timme.
* Rulla degen till små bollar och gör en liten grop i varje boll innan du sätter in dom i ugnen i ca 10 min.
* När kakorna har svalnat smält chokladen och blanda i minten. Skeda sen upp en klick mintchoklad i varje kaka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0